Kaizen™ Award: A folyamatos fejlődés nemzetközi elismerése

Hazánkban először a DE Műszaki Karán adják át a Kaizen™ díjakat. A szerdai eseményen olyan erre pályázott cégeket jutalmaznak majd, amelyek a kaizen nevű, a folyamatos fejlesztést előtérbe helyező japán filozófiának megfelelően működnek.

A modern üzleti világban a versenyképesség fenntartása és növelése érdekében a vállalatoknak állandóan fejleszteniük kell folyamataikat és technológiáikat. Ennek eléréséhez az egyik leghatékonyabb ismert út a kaizen alkalmazása. A kaizen egy összetett japán szó, amely magyarra úgy fordítható, hogy változtatás (kai) a jó (zen) irányba. A Kaizen™ Award azon vállalkozásoknak biztosít nemzetközi elismerést, amelyek a fejlesztő cégkultúra kialakításában élen járnak.

A Kaizen Institute elismerésére először 2011-ben Portugáliában lehetett jelentkezni, azóta további 16 országban adják át. Idén Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez és egy pályázati folyamat során választották ki a legkiválóbb erre érdemes magyar cégeket. A felhívására magyarországi székhellyel rendelkező állami vagy magánszervezetek nagy, közepes, illetve kisvállalatok is jelentkezhettek. A pályázóknak részletesen be kellett mutatni vonatkozó projektjeiket, elért eredményeiket és jövőbeli terveiket. A bírálóbizottság munkájában ezúttal a Debreceni Egyetem Műszaki Karának (DE MK) munkatársai is részt vettek.

– A Kaizen™ Award díjátadó nemcsak egy elismerési ceremónia, hanem egy olyan esemény, amely erősíti a Műszaki Kar és az ipari szféra közötti kapcsolatokat, hozzájárul a kar szakmai fejlődéséhez és elősegíti a hallgatók, illetve az oktatók folyamatos tanulását, fejlődését - ismertette T. Kiss Judit, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese. A DE MK-n a Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszékén foglalkoznak ennek a vállalatirányításban is hasznos filozófiának az oktatásával. 

A Kaizen™ díjakat ezúttal a DE MK-n egy szakmai gálaest keretében, szerdán adják át, amelyen a Kaizen Institute Hungary ügyvezető igazgatója, a DE MK vezetői és az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője is részt vesz.

– Célunk a sikeres megvalósítások díjazása mellett, hogy a versenyképesség folyamatos javítását lehetővé tévő modern vezetési módszereket megismertessük a magyarországi vállalatokkal – ismertette Bessenyey Balázs, a Kaizen™ Institute Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen a legjobbnak talált pályázók: az ACPS Automotive Kft., a Payer Industries Hungary Kft., valamint a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. mutatják be azt a projektjüket, amellyel a Kaizen™ Award pályázaton indultak. Azt, hogy ki nyeri az első díjat, csak ott hozzák nyilvánosságra.

A győztes vállalkozás a Nemzetközi Kaizen™  Award versenyen hazánkat fogja képviselni. Annak a megmérettetésnek a legjobbjait ősszel Brazíliában, Sao Pauloban a Kaizen Award Global gálán díjazzák.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi linken lehet. 

Sajtóközpont - OCs

Legutóbbi frissítés: 2024. 09. 02. 17:14