MTA DAB Műszaki Szakbizottság

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága (közismertebb nevén Debreceni Akadémiai Bizottság) önálló tudományos testület, amely Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye tudományos közösségét fogja össze. A bizottság célja, hogy az országhatáron túl is segítse a tudományos élet szervezését.

A Műszaki Szakbizottság feladata és vállalása, hogy támogassa olyan szakmai rendezvények szervezését, melyek az ipar és az akadémiai szféra képviselői számára fórumot adnak a műszaki kutatásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos kommunikációnak, továbbá segítse a műszaki ismeretek terjesztését a társadalom széles rétegei, ezen belül is különösen a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

A Műszaki Szakbizottság jelenlegi tisztségviselői a Debreceni Egyetem Műszaki Kar oktatói.

Elnök: Prof. Dr. Kocsis Imre egyetemi tanár, tudományos dékánhelyettes

Titkár: Dr. Szodrai Ferenc egyetemi docens

További információk olvashatók az MTA DAB honlapján.

Korábbi események

  • A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2021 címmel tudományos konferenciát szervezett online formában 2021. június 24-én.
  • A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara "Értékteremtés az oktatási folyamatban – Tantárgyak közti szinergia megteremtése a mérnökképzésben" címmel tudományos előadást, majd kerekasztal-beszélgetést tart 2022. november 17-én. Program és rövid összefoglaló.
  • A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozatban a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Publikációs Díját elnyert oktatói - Kovács Péter DLA, Dr. Truzsi Alexandra, Dr. Szodrai Ferenc és Dr. L. Szabó Gábor - tartottak előadást 2023. november 16-án a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.
  • A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozatban Dr. Lovra Éva (DE MK Építőmérnöki Tanszék) előadást tartott "A miskolci modernizmustól New Yorkig, Bőhm Viktor építészete" címmel 2023. november 21-én a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

Aktuális események

  • Szeretettel várunk minden kollégát a Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2024 elnevezésű konferenciára, melyet 2024. május 22-én a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága közreműködésével rendezzük meg a Miskolci Egyetemen. További részletek: ME - GEIK - GET - (uni-miskolc.hu)
Legutóbbi frissítés: 2024. 02. 20. 15:21