Hírek

Kínai küldöttség

Több tudományterületen tervez oktató- és hallgatócserét, valamint kutatási együttműködést a Műszaki Karral több kínai egyetem is.

Robotverseny

Dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata az Internation Robotics Championship Competition nemzetközi robotika Versenyen.

WATCH

A lányok számára is lehet vonzó és élményszerű a tudomány – ezt bizonyította az Agóra Tudományos Élményközpontban megrendezésre kerülő, WATCH elnevezésű pályaorientációs program projektbemutatója.

Magyar és angol nyelvű ünnepi szenátusi tanácsülések keretében tartotta a Debreceni Egyetem Műszaki Kara diplomaosztó ünnepségeit az intézmény Főépületének Díszudvarán vasárnap. A rendezvényen kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak.

Bekerült a legjobbak közé a CASA 15 nemzetközi építészhallgatói tervpályázaton a Debreceni Egyetem Műszaki Karának egyik hallgatója. Horváth Kornélt a debreceni Szepességi utca egyik üres telkének beépítésére vonatkozó terveiért jutalmazták.

Kovács Péter építész, a Debreceni Egyetem egyetemi docense és Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgócsapatának kapitánya kapta a Sajó István-díjat. A Debreceni Zsidó Hitközség, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány és Debrecen önkormányzata által első alkalommal odaítélt elismerést szombaton adták át a Pásti Utcai Orthodox Zsinagógában.

Interaktív kirándulás a Debreceni Egyetem Műszaki Karára

Június folyamán egész napos látogatás keretében ismerkedhetnek közelebbről a Műszaki Karral a STEM területek iránt érdeklődő diákok.

Bemutató előadásokat tartottak a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája középiskolásai a Műszaki Karon hétfőn. A két intézmény közös tehetséggondozó programjának zárásaként 14 tanuló arról adott számot, mit tanultak az egyetem oktatóitól az elmúlt fél évben a 3D nyomtatásról, a VR technológiáról, a mechanikai mérésekről, valamint a drónokról és a radartechnológiáról.

Elkészült a Debreceni Egyetem Műszaki Karának új közösségi tere, a Szárítóműhely a DMK Tímárház szomszédságában, a Szombathi István utcán. A kétszintes, csaknem 180 négyzetméteres házat a múlt század közepéig a tímármesterség gyakorlói használták. Az átépítés után elsősorban a Debreceni Egyetem építészmérnök hallgatói gyakorlati képzését szolgálja, valamint közösségi helyként előadásoknak, kiállításoknak is helyet ad.

A Műszaki Kar diákjai is küzdöttek a FANUC 4. Ipari Robotika Olimpiáján

Az idei évben először a Debreceni Egyetem is képviseltette magát a FANUC Olimpia Robotikai Versenyen. A DE Műszaki Kar mechatronikai mérnök szakos hallgatói negyedik helyezést értek el.