Együttműködési megállapodást kötött a Project Management Institute Budapest és a Debreceni Egyetem: közös projektmenedzser szakirányú továbbképzés indult 2024. februárjától

Együttműködési megállapodás került aláírásra a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete a PMI (Project Management Institute Budapest) hazai tagozata, a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Debreceni Egyetem között.


A Debreceni Egyetemen a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával posztgraduális oklevelet adó Műszaki projektmenedzsment szakmérnök / szakember szakirányú továbbképzési szak indult a 2023/2024. tanév II. félévétől. A képzés célja a nemzetközi sztenderdek alapján a projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A szakon olyan projektmenedzsereket képeznek, akik képesek a projektmenedzsment legmodernebb módszereinek, eszközeinek gyakorlati alkalmazására, a résztvevők a képzés elvégzésével képesek lesznek a változó makro-környezeti kihívásoknak megfelelve komplex műszaki projektek önálló kialakítására, vezetésére és menedzselésére műszaki területen szerzett munkatapasztalatukra alapozva.

A partnerek kiemelt feladatuknak tartják a szakmai együttműködés fejlesztését, a felsőoktatás gyakorlatorientáltságának biztosítását és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai tartalmak fejlesztését, amelynek megvalósulását a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával biztosítja, óraadó oktatók delegálásával, valamint a tananyagfejlesztésben való részvételével.

„A műszaki projektmenedzsment szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakot a munkaerőpiacon felmerülő egyre növekvő igények kielégítésére hívtuk életre. Törekszünk arra, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik nemcsak a saját szakterületükön rendelkeznek megfelelő tudással, szakismerettel, hanem tisztában vannak a projektmenedzsment elméleti és módszertani elemei mellett, annak legjobb technikáival és gyakorlatával. A program célja többek között, hogy a hallgatók tudásának, készségeinek és vezető potenciáljuknak a fejlesztésével lehetővé váljon számukra, hogy a jövőben képesek legyenek projektvezetői feladatokat ellátni.” – mondta el Dr. T. Kiss Judit egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék vezetője.

„A PMI Budapest elkötelezett a hazai projektmenedzsment közösség támogatásában, és ennek keretében kiemelten a projektmenedzsment oktatás minél szélesebb körben való elterjesztésében. A PMI széleskörű nemzetközi tapasztalatokra épülő korszerű ismeretanyagot gyűjt, rendez és ápol, melynek megismerése és alkalmazása hozzásegítheti a hallgatókat ahhoz, hogy a mindennapi munkájukban sikeresebbek lehessenek.”- mondta el Dudás Dezső, a PMI Budapest, Magyar Tagozat Elnöke.

Az együttműködési megállapodással mindkét fél egyértelműen kinyilvánította azon törekvését, hogy szellemi, tudományos kapacitását, valamint oktatási és képzési tevékenységét a magyarországi projektmenedzsment szakma ismertsége és elismertsége érdekében egyesíti. 


A PMI Budapest, Magyar Tagozatról: 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat a nemzetközi projektmenedzsment szövetséghez, a Project Management Institute-hoz történő csatlakozással nonprofit, közhasznú egyesületi formában jött létre 2003-ban. Az alakulást megelőző közel egyéves előkészítő és szervező munkában tevőlegesen részt vállaltak a hazánkban működő projektmenedzsment-szervezetek, valamint sok hazai cég képviselői. A PMI Budapest, Magyar Tagozat a projektmenedzserek szakmai fejlődése érdekében, önkéntes projektmenedzsment szakmai közösséget épít, a félévszázados múlttal rendelkező PMI globális szervezet részeként, gyakorlatban kipróbált tudásbázisra és minősítési rendszerre alapozva. 


További információ:

Műszaki projektmenedzsment szakmérnök / szakember szakirányú továbbképzési szak | Műszaki Kar (unideb.hu)

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 05. 13:32