Hírek

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán tartották a 11. Unilever Mérnökök Ligája verseny döntőjét szerdán. A megmérettetésre az ország több műszaki felsőoktatási intézményéből 10 három fős csapat érkezett, a résztvevőknek egy összetett műszaki problémát kellett megoldani. A Debreceni Egyetem egyik alakulata a 2. helyen végzett.

Több tudományterületen tervez kutatási együttműködést a Debreceni Egyetemmel a Németország öt vezető felsőoktatási intézménye között nyilvántartott Bonni Egyetem. A két intézmény az idegtudományok fejlődését és a kutatások összehangolását célzó NeurotechEU-programban megkezdett kooperációt bővíti, a kapcsolat kiterjesztéséről kétnapos debreceni látogatáson egyeztettek az egyetemi vezetők.

Oktatói, kutatói és hallgatói mobilitást, valamint közös képzéseket és kutatási projekteket kezdeményez a Debreceni Egyetemmel a Samarkand State Architecture and Construction University, az erről szóló megállapodást az intézmények rektorai írták alá csütörtökön. Cigdem Turkyilmaz a Műszaki és a Gazdaságtudományi Karra is ellátogatott.

A Debreceni Egyetem hallgatói és kutatói közül került ki hazánk legtöbb Fulbright ösztöndíjasa – hangzott el a világ legrangosabb ösztöndíjprogramjának idei pályázatait bemutató tájékoztatón a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájában. A Fulbright révén évente 25 hazai hallgató, kutató, illetve oktató számára nyílik lehetőség tudományos kutatói munkára, szakmai tapasztalatszerzésre az Amerikai Egyesült Államokban.

Krones

Az idei évben is megrendezésre került az immár hagyománnyá vált “Az Ipar Napja Debrecenben” elnevezésű esemény. A rendezvény egyik előadójával, a Krones Hungary Kft. ügyvezetőjével, Dr. Kocsis Zoltánnal beszélgettünk.

Manz

Az idei évben is megrendezésre került az immár hagyománnyá vált “Az Ipar Napja Debrecenben” elnevezésű esemény. A rendezvény egyik előadójával, Juhász Csabával, a MANZ Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

ZF

Az idei évben is megrendezésre került az immár hagyománnyá vált “Az Ipar Napja Debrecenben” elnevezésű esemény. A rendezvény egyik előadójával, Őszi Csillával, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

A XXI. századhoz igazodva újszerű, élményalapú oktatás bevezetésére törekszik a Debreceni Egyetem Műszaki Kara – hangzott el a felsőoktatási intézmény, a debreceni önkormányzat, valamint a Debreceni Akadémiai Bizottság Műszaki Szakbizottságának közös szervezésében szerdán tartott Az Ipar Napja Debrecenben című konferencián, a Nagyerdei Stadionban. A programhoz kapcsolódó szakkiállításon 30 iparvállalat mutatkozott be.

kép1

DMJV Önkormányzata és a DE Műszaki Kara tisztelettel és szeretettel vár minden kedves érdeklődőt "Az ipar napja Debrecenben" elnevezésű közös rendezvényére, amely a DAB (Debreceni Akadémiai Bizottság) Műszaki Szakbizottság közreműködésével jön létre.

A régió iparát reprezentáló szakkiállítás és konferencia várja azokat, akik részt vesznek március 27-én Az ipar napja Debrecenben című nagyszabású rendezvényen. Egyebek mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzéseit, ipari kapcsolatait és a városi önkormányzat gazdasági, városfejlesztési terveit is bemutatják.