Hírek

Idén a skóciai Glasgow adott otthont május 24-26. között a #CARPE2023 nemzetközi tudományos vándorkonferenciának, amelyen Csernoch László tudományos rektorhelyettes vezetésével húszfős delegáció képviselte a Debreceni Egyetemet.

A legismertebb járműipari vállalatok, a szakminisztérium és a Debreceni Egyetem képviselői tartottak előadásokat azon a szakmai fórumon, melyet az ország legnagyobb járműipari seregszemléje, a Debrecen Drive kapcsán rendeztek pénteken a Nagyerdei Stadionban.

2

Az Országos Szlalom Bajnokság második futamát, a 4. Duna Szerszám Kupát, Dunaújvárosban rendezték meg május 6-án. A DEAC Motorsport csapata három autóval, három kategóriában lépett a startvonalhoz, ezúttal nyolc versenyzővel.

eglt

Az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék 2023. május 11-én rendezi meg a XXIX. Épületgépészeti Szakmai Napot.

Kiváló eredménnyel szerepeltek a Debreceni Egyetem (DE) hallgatói az április 3-27. között 36. alkalommal megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetésein: a benyújtott 444 pályaműből 187 dolgozat ért el helyezést vagy különdíjat.

DEAC Motorsport

Kezdetét vette a 2023-as Országos Szlalom Bajnokság. Az MNASZ által indított versenysorozat idei első fordulóját a Kiskunlacházi reptéren rendezték meg április 15-én.

Ipar napja

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara az idei évben is megrendezi "Az ipar napjai Debrecenben" elnevezésű közös rendezvényét. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

doktori védés

Huri Dávid kollégánk "Végeselemes rendszerhez kapcsolt optimalizáló eljárás fejlesztése gumiütköző tervezéséhez" c. doktori értekezését 2023.03.16-án summa cum laude minősítéssel védte meg a Debreceni Egyetem Informatikai Tudományok Doktori Iskolájában.

csapat fotó

Logisztikai csapatunk az „Ad Astra Per Aspera” sikeresen vette az akadályokat és bejutottak a logisztikai csapatbajnokság országos döntőjébe.

Agóra

Az NI Hungary Kft. az Agóra Tudományos Élményközponttal együttműködésben másodjára indítja el a WATCH ( Women at Tech – nők a technológiánál) programot.