Fiatal DE MK oktatók elismerése

Az Építészfórum, a leglátogatottabb hazai építészeti internetes portál által alapított Média Építészeti Díjátadón Major Zoltán és Müllner Péter kapott elismerést.

Komoly szakmai sikert ért el a Debreceni Egyetem Műszaki Kar (DE MK) Építészmérnöki Tanszék két fiatal oktatója. Az Építészfórum, a leglátogatottabb hazai építészeti internetes portál által alapított Média Építészeti Díjátadón Major Zoltán és Müllner Péter kapott elismerést. A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott gálaműsoron az oktatók három díjat is átvehettek a Csaba László tervei alapján 1961-ben épült és felszentelt, a hazai modern szakrális építészet egyik kiemelkedő művének számító, cserépváraljai Munkás Szent József templom felújításáért. Ezek a MÉD fődíj a legjobb épületért, a Közönség díj a legjobb épületért, valamint A legjobb prezentáció közönségdíja.  

Külön öröm a DE MK Építészmérnöki Tanszék számára, hogy olyan téma kapott díjat,- az 1945 utáni modern építészet értékmegőrzése, felújítása - amit nagyon fontosnak tartanak és amivel a tanszéken is sokat foglalkoznak. 

At Építészfórum így számolt be a díjátadóról:

https://epiteszforum.hu/media-epiteszeti-dija-2023... 

Recenzió az épületről: 

https://epiteszforum.hu/hogy-mire-valo-a-cserepvaraljai... 

 

kép1kép2

 

Sajtóközpont 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 11. 15. 09:30