Repülőmérnöki alapképzési szak (angol nyelven) - Alapadatok

Szak neve: Repülőmérnöki alapképzési szak
Képzési terület, képzési ág: műszaki
Képzési ciklus: alapképzés
Képzési forma (tagozat): nappali
Szakért felelős oktató: Dr. Tiba Zsolt, főiskolai tanár
Képzés nyelve: angol
Képzési idő: 7 félév
Oklevélhez szükséges kreditek száma: 210 kredit
Összes kontaktóra száma: 2604 kontaktóra
Szakmai gyakorlat: ideje: 2., 4., 6. félév után
hossza: 8, 8, 8 hét
kreditértéke: 3, 4, 3 kredit
jellege: repülőtereken

Speciális jegyek:

  • A képzés gyakorlati repülési tantárgyaira a pilóta képzésre vonatkozó nemzetközi szervezet (ICAO) feltételei vonatkoznak. Ebben hangsúlyosan szerepel, hogy a képzés valamennyi elméleti és gyakorlati óráján jelen kell lenni, valamint a gyakorlati képzést megelőzheti elméleti számonkérés, amelynek sikertelen teljesítése nem teszi lehetővé a gyakorlatokon való részvételt, a gyakorlatok megkezdését. A hiányzások pótlására az Egyetem és képző partnere a hallgatók kérésére külön szabályok szerint (amiben a különdíjazás is szerepel) pótórákat indíthat, segítve ezzel a tantárgyak teljesíthetőségét.
  • A hivatásos pilóta oklevél önmagában nem jogosít hivatásos repülőgépvezető tevékenység ellátására. Az alapfokozatú végzettséget igazoló oklevél kiadásának feltétele a repülőgép-vezető tevékenységre jogosító szakszolgálati engedély megszerzése. Repülőgép-vezető tevékenységre való jogosultság, szakszolgálati engedély a Nemzeti Közlekedés Hatóság Légügyi Hivatala akkreditált vizsgarendszerében eredményes elméleti és gyakorlati vizsga letételével szerezhető.
  • Az alapfokozatú végzettséget igazoló oklevél kiadásának feltétele a repülőgép-vezető tevékenységre jogosító szakszolgálati engedély megszerzése.
Legutóbbi frissítés: 2024. 01. 17. 15:02