Dupla második hellyel zárta versenyt a DEAC Motorsport csapat

Az Országos Szlalom Bajnokság második futamát, a 4. Duna Szerszám Kupát, Dunaújvárosban rendezték meg május 6-án. A DEAC Motorsport csapata három autóval, három kategóriában lépett a startvonalhoz, ezúttal nyolc versenyzővel.

Az Országos Szlalom Bajnokság második futamát, a 4. Duna Szerszám Kupát, Dunaújvárosban rendezték meg május 6-án. A DEAC Motorsport csapata a hosszú utazás után ismét három autóval, három kategóriában lépett a startvonalhoz, ezúttal nyolc versenyzővel. A csapat a verseny előtt minden autót felkészített a futamra, így újabb reményekkel vágott neki a következő fordulónak.  

A pálya egy érdekes vonalvezetésű, a kikötőbe tartó szakaszon lett kialakítva, melynek változatos burkolata komoly kihívást jelentett a pilóták számára. Mint minden szlalom versenynek, ennek is megvolt a maga nehézsége, hiszen az egyik visszafordító még a pálya elején minden vezetőnek igen nagy kihívást jelentett, hogy a legkisebb idősveszteséggel kerülje meg azt. Emellett, utcai pálya révén, számos helyen padka szegélyezte az utat, ami tovább nehezítette a pilóták dolgát. 

Az első gyorsköröket követően körvonalazódott a csapat számára, hogy mindhárom kategóriában (S1, S3, S4) reális az esély dobogós helyezések elérésére.  

123

Végül S1 kategóriában a Toyota Yaris-al Szántó Attila a második, Sean Kamoga a negyedik, Szűcs Evelin pedig az ötödik helyen zárta a versenyt. S3 kategóriában a sárga Minivel csak egy másodperc választotta el a dobogótól Nagy Nándort, aki így a negyedik helyet tudhatta magáénak, Borbély Bálint pedig a nyolcadik helyen végzett. S4 kategóriában meghódította a pályát és így szintén felállhatott a dobogóra Jéger Márton, aki a második helyet szerezte meg, Teski Ferenc az ötödik, Borsos Miklós a gyors körök ellenére, a kapott időbüntetések miatt végül tizennegyedik helyen zárt.  

A versenyzőknek a csapat további tagjai, Holyevácz Márk és Tóth Norbert segítette a munkáját ezen a hétvégén. 

456

A csapat nevében szeretnénk megköszönni a támogatást a szponzorjainknak, a Welding 2000 Kft-nek, a BRG Mini garázsnak és az AVE ásványvíznek. Továbbá köszönjük az Egyetem támogatását a DEAC-nak, a DE MK HÖK-nek és a Műszaki Karnak. Nélkülük ezek az eredmények nem jöhettek volna létre. 

Ha szeretnél első kézből értesülni a csapat további versenyeiről, eseményeiről, keresd a DEAC Motorsportot a Facebookon és Instagramon! 

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 12. 10:15