Ungvári Levente MÁVÍZ Díj nyertes

Ungvári Levente okleveles környezetmérnök, jelenleg a Debreceni Vízmű Zrt. Szennyvíztisztító telepének környezetvédelmi mérnök kollégája A szennyvíztisztításhoz szükséges vegyszerek felhasználásának csökkentése technológiai átalakítással című diplomaterve alapján elnyerte a Magyar Víziközmű Szövetség Havas András Víz és Innováció Díját.

A pályázat célja: A fiatal szakemberek részvételének erősítése és növelése a víziközmű szolgáltatás jelenlegi gondjainak végiggondolásában és megoldásában, különös tekintettel a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés elvének elterjesztésére.

Ungvári Levente szakmai önéletrajza:

2012-ben nyertem felvételt a Debreceni Egyetem Környezetmérnöki BSc szakra, ahol már első évben Keczánné Dr. Üveges Andrea tanárnő útmutatásával kutatómunkába kezdtem. Ennek célja a különböző eredetű háztartási szürkevizek vizsgálata volt, melyből számos publikáció készült (poszterek,cikkek). 2014-ben TDK munkát készítettem a különböző eredetű szürkevizek koagulációjának vizsgálatából. A dolgozatommal 2. helyezést értem el a kari megmérettetésen, mellyel tovább jutottam a 2015-ben Óbudán megrendezett OTDK-ra. 2016 januárban szereztem meg BSc oklevelem, majd februártól ismét a Tanszék hallgatója lettem, mint környezetmérnöki MSc hallgató. Folytattam a kutatómunkát ipari szürkevíz kezelésével, melyben partnercég volt a Carl Zeiss Vision Hungary Kft. Mátészalkán. A kutatómunka során elkészítettem a cég szürkevíz tisztító egységének terveit, melyet pénzügyi számításokkal is alátámasztottam. Ezzel szintén 2. helyezést értem el a 2016. évi házi TDK konferencián s egyúttal tovább jutottam a 2017-ben megrendezett OTDK-ra Dunaújvárosba.

Diplomatervem átdolgozásával nyújtottam be jelenlegi pályaművem a MAVÍZ Innovációs díjára, a Szennyvíztisztító Üzem Üzemvezetőjének, Fülöp Zoltánnak a biztatására, aki folyamatos útmutatást nyújtott számomra a Debreceni Vízmű Zrt.-nél.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:39