Idén is lesz TDK – Még nem késő jelentkezni!

Mint minden évben, idén ősszel is megrendezzük a Debreceni Egyetem hallgatói tudományos versenyét, a Tudományos Diákköri Konferenciát, melyre 2024. november 22-én kerül sor.

A konferencián Karunk BSc, illetve MSc képzésében nappali vagy levelező tagozaton, magyar vagy angol nyelven tanuló hallgatói vehetnek részt. Az esemény kiváló lehetőség, hogy részletesebben foglalkozz a számodra érdekes témákkal, szakmai tudásod megmérettesd, hosszú távú kapcsolatot alakíts a hasonló gondolkodású társaiddal. Emellett remek alkalom arra, hogy a vitakészséged és fellépésed is fejlődjön, ami később a munkaerőpiacon, például egy állásinterjún is nagy előnyt jelenthet. Az erkölcsi elismerés mellett pedig anyagi juttatásban is részesülhetsz. 

Mi a TDK?

A Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) remek lehetőség arra, hogy mélyebben beleásd magad az érdeklődési területedbe. A TDK tulajdonképpen egy kutatási projekt, melynek kivitelezését konzulens segíti. A kutatási eredményeket egy dolgozatban kell összefoglalni, majd a TDK Konferencián előadni. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának vezetése a kiemelkedő dolgozatok elismerésére létrehozta a Tudományos Diákköri Munkáért Elismerő Oklevelet, arany, ezüst és bronz fokozatú elismerést a Diplomaosztó Kari Tanácsülésen adják át.

Miért jó benne részt venni?

Miért érdemes TDK-zni? Egy TDK helyezés a későbbiekben nemcsak jól mutat az önéletrajzban, de többletpontot is jelent a mesterképzésre való jelentkezésnél. Ráadásul a versenyen való sikeres részvétel az önéletrajzban is kitűnően mutat, ami a későbbi karrierépítés szempontjából is rendkívül hasznos. A TDK-munka sokszor a szakdolgozat előzetes verziójaként is felfogható, így az elkészítése során szerzett tapasztalatok, a konzulens és a bíráló véleménye pedig jelentős segítséget nyújt a szakdolgozat tökéletesítéséhez, az eredményekből pedig akár tudományos publikáció is készülhet. 

Hogyan nevezz?

A TDK pályamunkák beadási határideje 2024. november 11-én 12:00 óra, a 302-es irodában.

A TDK dolgozatot két kinyomtatott és spirálozott példányban, továbbá elektronikus formátumban (doc vagy docx fájlban, feliratozott CD-re vagy PEN DRIVE-ra írva) kell leadni a megadott határidőig. A dolgozat és borítója feleljen meg az ajánlott formai követelményeknek. Regisztrálni  ITT tudsz. Ha többet szeretnél megtudni a TDK-ról nézd meg ezt a videót

További információkat ITT és ITT találsz.

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 10. 01. 11:39