Sikeres nyáron, izgalmas versenyeken van túl a DEAC Motorsport csapat

Sikeres nyáron, izgalmas versenyeken van túl a DEAC Motorsport csapat

A csapat június 18-án meghívást kapott az I. Mini Challenge pályanapra, melynek az M-Ring adott otthont. A tesztre a csapat első számú autóját – a korábban kék, azonban már megújult kinézetű Mini Cooper S-t – nevezte be, öt versenyzővel. Végül az utcai és versenyautókat egyaránt tartalmazó 16 fős mezőnyből Nagy Dávid a 4., Jéger Márton az 5., Borsos Miklós a 7., Nagy Nándor a 8. és Teski Ferenc a 12. helyen zárt összetettben. A remek időeredmények mellett sok tapasztalatot szereztek versenyzőink, melyet a következő futamokon kamatoztatni is tudtak.

 

Ezt követte június 25-én a Budapesti Hungexpo területén megrendezett, 3. TotalCar Parkoló Parádé Szlalom verseny, amely az országos bajnokság harmadik futama volt. Itt a csapat harmadik számú versenyautója, a Toyota Yaris került előtérbe, amellyel végül a kihívásokkal teli pályán, szoros küzdelemben, S1 kategóriában Borbély Bálint a 2., míg Szántó Attila a 3. helyet érte el.

 

Ezután sem volt sok pihenője a csapatnak, július 8-án folytatódott is az országos bajnokság a Kakucs Ringen. Ezen már a csapat mindhárom autója indult összesen 7 versenyzővel. Végül itt sem maradt el a dobogó, S1 kategóriában Szántó Attila a 2., Sean Kamoga a 3. helyet szerezte meg, Tóth Norbert pedig a 4. helyen végzett. S3 kategóriában Teski Ferenc a 6., Borbély Bálint a 8. lett, míg S4-ben Jéger Márton néhány tizedmásodperccel maradt csak le a dobogóról megszerezve ezzel a 4. helyet.

 

A nyáriszünetet követően, augusztus 19-én a mezőny a már-már hazai pályának mondható M-Ringre látogatott el, ahol ismét három autóval, és hét versenyzővel vágtak neki a futamnak.

A reggeli szakadó eső, majd a délutáni kánikula megnehezítette a versenyzők dolgát, de végül - idén először -, sikerült mindhárom autóval, három kategóriában felérni a dobogóra. Az S1 kategóriában Jéger Márton szoros küzdelemben a 2. helyet szerezte meg, őt követte Holyevácz Márk a 3., és Szűcs Evelin a 4. helyen. S3 kategóriában Nagy Nándor a 3., míg Szántó Attila az 5. helyen zárt. S4 kategóriában pedig Nagy Dávid állhatott fel a dobogó 3. fokára, míg Teski Ferenc a 7. lett.

 

A bajnokság szeptember 30-án Kiskunlacházán folytatódik.

 

Ne maradj le az újdonságokról, kövesd Instagramon a csapatot!

@deac_motorsport

 

kép1kép2

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 08. 24. 12:58