Radarkonferencián a DE MK hallgatói

A radartechnológiával foglalkozó rangos lengyelországi konferencián vettek részt a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói.

A radartechnológiával foglalkozó rangos lengyelországi konferencián vettek részt a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói. Bemutatott prezentációik hozzájárultak egyetemünk és karunk nemzetközi elismertségének növeléséhez és új kapcsolatok kiépítéséhez.


Két előadást és egy úgynevezett poszter szekciós prezentációt tartottak a Debreceni Egyetem Műszaki Karának (DE MK) hallgatói a Lengyelországban, Gdanskban rendezett Microwave & Radar héten, az MRW-2022 Radar Szimpóziumon. A német-lengyel közös szervezésű konferencián a DE MK-t hat hallgató, az oktatói kart Szemes Péter, a Mechatronikai Tanszék vezetője és Balajti István, a tanszék docense képviselte. Utóbbi elmondta: hallgatóik átlagon felüli teljesítményt nyújtottak, a kar vezetése büszke rájuk, különösen, ha élni tudnak a felkínált lehetőségekkel és másokkal is megosztják tapasztalataikat.

  • A szimpóziumon elsősorban azt vizsgálták, hogy a mechatronika milyen lehetőségeket biztosít a gyártósorokon ezres nagyságrendben készülő „kisteljesítményű”, de a legkorszerűbb képességekkel rendelkező érzékelők, egyszerű és képalkotó radarok, valamint a nagy légtérellenőrző radarrendszerek fejlesztésére ismertette Balajti István.

Az egyetemi docens hozzátette: a DE MK-s hallgatók előadásait elsősorban lengyel, német, finn, spanyol, dán és olasz radartechnológiával foglalkozó szakemberek követték. Úgy véli, hogy a prezentációk hozzájárultak egyetemünk és karunk nemzetközi elismertségének növeléséhez, új kapcsolatok kiépítéséhez, és reméli, hogy ezek hatására a jövőben még több, a lengyelországi konferencián jártakhoz hasonló, jó képességű külföldi és hazai fiatal jelentkezik egyetemi képzéseinkre.

11

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 02. 11:03