Ismét győzelemmel kezdte a szezont a DEAC Motorsport csapat

Kezdetét vette a 2023-as Országos Szlalom Bajnokság. Az MNASZ által indított versenysorozat idei első fordulóját a Kiskunlacházi reptéren rendezték meg április 15-én.

Ismét győzelemmel kezdte a szezont a DEAC Motorsport csapat

 

Szombat reggel kezdetét vette a 2023-as Országos Szlalom Bajnokság. Az MNASZ által indított versenysorozat idei első fordulóját a Kiskunlacházi reptéren rendezték április 15-én.

A csapat idén már három kategóriában (S1, S3 és S4) három autóval (két Mini Cooper, és egy Toyota Yaris), 10 versenyzővel nevezett, akik a Debreceni Egyetem (elsősorban Műszaki Karos) jelenlegi vagy egykori hallgatói. Az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgozott a csapat az autókon, így már a két héttel ezelőtti M-Ringen megrendezett tesztnapon is részt tudtak venni. Az itt szerzett tapasztalatokból kiindulva további fejlesztéseket hajtott végre a csapat az autókon, így nagy reménységgel vágtak neki a reptéri futamnak.

A pályabejáráson kiderült, hogy idén sem lesz könnyű dolguk a pilótáknak a több mint 2 km hosszú, bójákkal kirakott pályán igazán gyors köröket futni.

vesenyversenyverseny

A gyakorlást követően az első mért körök után nagyon szoros és izgalmas verseny vette kezdetét, hiszen minden autóval megvolt az esély dobogós helyezést elérni. A versenyt viszont megnehezített a kiszámíthatatlan időjárás, hol a napsütésben, hol kisebb esőben kellett vezetni.

verseny

Végül a szoros küzdelemben S1 kategóriában a Toyotával sikerült felállni a dobogóra, ráadásul duplán is: Szántó Attila győzött, míg Sean Kamoga – a csapat egyik külföldi hallgatója – a 3. helyen zárt. Szintén ebben a kategóriában Szűcs Evelin az 5. helyezést érte el. S3 kategóriában a sárga Minivel szintén szoros küzdelemben végül Nagy Nándor, a csapat vezetője 5., Borbély Bálint 6., Holyevácz Márk 10. míg Tóth Norbert a 11. helyen végzett. S4 kategóriában a kék Minivel pedig Jéger Márton 6., Nagy Dávid 7. és Teski Ferenc 12. helyet ért el. A versenyzőknek a csapat további tagjai, Kovács Fanni és Borsos Miklós segítette a munkáját ezen a hétvégén.

versenyversenyverseny

A csapat nevében szeretnénk megköszönni a támogatást a szponzorjainknak, a Welding 2000 Kft-nek, a BRG Mini garázsnak és az AVE ásványvíznek. Továbbá köszönjük az Egyetem támogatását a DEAC-nak, a DE MK HÖK-nek és a Műszaki Karnak. Nélkülük ezek az eredmények nem jöhettek volna létre.

Ha szeretnél első kézből értesülni a csapat további versenyeiről, eseményeiről, keresd a DEAC Motorsportot a Facebookon és Instagramon!

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 19. 13:07