Mini állásbörze a Műszaki Karon

2019, február 26 - 15:57
A Készenléti Rendőrség helikopterének landolása nyitotta kedd reggel a Mini állásbörzét a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. Szerencsére nem történt bűn-, vagy baleset, hiszen résztvevőként érkeztek a rendezvényre.

A programot idén második alkalommal szervezte meg a kar a hallgatók és pályaválasztás előtt álló középiskolások számára. Az érdeklődőket csaknem 20 műszaki cég – köztük az FAG, az INTER TAN-KER, a KRONES, az NI, valamint a Robert Bosch Automotive Steering várta gyakornoki és álláslehetőségekkel az Ótemető utcai campuson.

- Azt szeretnénk, ha hallgatóink még diákként megismerkednének a régióban működő cégek tevékenységével, és ez alapján döntenének majd arról, melyik munkahelyen, milyen munkakörben szeretnének elhelyezkedni – fogalmazott Szűcs Edit. A kar dékánja külön köszöntötte a mintegy 200 középiskolást, akiknek felvázolta azt az utat, amelyet bejárva sikeres mérnökké válhatnak az egyetem Műszaki Karán szerzett diplomával, ahol akár még arra a helikopterre is szerezhetnek jogosítványt a képzés során, amely a rendezvény megnyitására érkezett.

– Néhány évvel ezelőtt valóban nem tudtunk ilyen lehetőséget kínálni hallgatóinknak, most azonban a pilótaképzés és a légijármű üzemeltető szakirányú továbbképzés keretében valóban megszerezhető ez az ismeret is– emelte ki Husi Géza. A dékánhelyettes hozzátette: most a leszállóhely még csupán helikopter fogadására alkalmas, de – ahogy "ígérte" – néhány év múlva az itt landoló repülőgépek fogadják majd a Mini állásbörzére érkezőket.

A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023, Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében pályázat keretében valósult meg.

Sajtóiroda - BZs

Fotó: Fejes Márton


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.