Világszínvonalú adomány

2019, január 15 - 16:29
Újabb, ezúttal mintegy 15 millió forint értékű adománnyal támogatja a Debreceni Egyetem műszaki és természettudományos képzéseit a National Instruments Hungary Kft. (NI). A LabVIEW Multisim szoftverlicenc átadóünnepségét kedden tartották a Műszaki Karon.

Az eszköz segítségével – akár otthoni környezetben, saját számítógépen is – olyan gyakorlati feladatokat végezhetnek a hallgatók, amelyek nélkülözhetetlenek a 21. század mérnökei számára.

– Az egyetem és a cég annak debreceni indulása, vagyis 2001 óta ápol szoros és folyamatos kapcsolatot, ami egyaránt fontos az oktatók és az itt tanuló hallgatók számára – hangsúlyozta a Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja kiemelte: az NI a kezdetektől támogatja az egyetem képzéseit, és bízik benne, hogy a közös, jövőbeli együttműködést hamarosan stratégiai megállapodásban is rögzítik.

- A szoros kapcsolatot mutatja, hogy a kutatás és fejlesztés területén túl az NI-nál működik a Természettudományi és Technológiai Kar elektortechnikai gyártás és méréstechnikai kihelyezett tanszéke. Az egység munkájában oktatóként a cég szakemberei is részt vesznek, biztosítva ezzel a gyakorlatorientált képzés még magasabb színvonalát – fejtette ki Kéki Sándor. A kar dékánhelyettese hozzátette: a vállalat csak az elmúlt három évben mintegy 60 millió forint értékű eszközzel támogatta a tanszéken folyó munkát.

Az NI Hungary Kft. a megalakulása óta eltelt 18 év alatt Debrecen és a régió egyik meghatározó munkáltatójává és K+F bázisává vált. A vállalat mára 13 különböző területen már több mint 1400 munkavállalót foglalkoztat, túlnyomó többségük diplomás, akik között szép számban találhatók a Debreceni Egyetemen végzett diákok.

– A most átadott LabWIEW Multisim szoftver egyaránt segíti a műszaki és természettudományos képzést, alkalmazásával a hallgatók a mérnöki munka magasabb szintjét érhetik el. A szoftverrel – többek között – áramköröket tervezhetnek, és próbálhatnak ki úgy, hogy azokat a valóságban nem kell megépíteni – ismertette az adomány gyakorlati értékeit Ábrahám László, az NI ügyvezetője.

- A Debreceni Egyetem a mostani adománnyal egy világszínvonalú eszközhöz jutott hozzá – jelentette ki Husi Géza. A Műszaki Kar dékánhelyettese hozzátette: ez a kis pendrive és mindaz az információ, amit tartalmaz, biztosítja a képzésben azt a tudásanyagot, amit az ipar elvár a frissen végzett mérnököktől.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.