Hírek, aktualitások

Föld napja a Méliusz könyvtárban

2017. 04.20.-án a a debreceni Amerikai Kuckó és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár által szervezett Föld napi programon a tanszékünk is részt vett, amelyben bemutatásra kerültek az alternatív hajtású járműveink fejlesztései, illetve a BOSCH által támogatott elektromos versenyautó is. A nap során érkező általános iskolák számára 20 percben informatív kis előadást, bemutatót tartottunk az elektromos autó fejlesztésének jelentőségéről és jövőre gyakorolt hatásáról. A programban való részvételt szeretnénk megköszönni az American Corner Debrecennek, illetve Varga Tamás Antal oktatónak, Dári Zoltánnak és Szeszák Bencének a kitelepülés lebonyolítását.

 

TE-Connectivity üzemlátogatás

2017. április 18-án 27 hallgató látogatta meg az amerikai multinacionális cég a TE-Connectivity esztergomi gyárát. A TE Connectivity termékeit használják a legtöbb iparágban, amelyek közül kiemelkedik az: autóipar, telekommunikáció, szórakoztató elektronika, repülőgépipar, fegyvergyártás, hajógyártás, a világítástechnika és az alternatív energiaforrások.  A látogatás Dr. Pálinkás Sándor és Géresi Zoltán Gergő Tanár urak kíséretében valósult meg. A közel 6 órás gyárlátogatás során a hallgatók betekintést nyertek a cég múltjába, majd az ebéd után megismerték a gyár részletes működését. Egy pneumatikus sziget megépítésével egy érdekes játékban teret nyert a diákok kreativitása. A Six Sigma alapelveit és a digitális elemzés világát egy termelésben lévő munkaállomáson mutatták be.

A hallgatók a szerszámtervezés folyamatának megismerése után a szerszámüzemet látogatták meg, ahol megismerhették a fröccsöntő szerszámokat és a konkrét gyártás lépéseit.

Ezt követően egy termékmérnök előadást tartott a cégnél eddig végzett mérnöki tevékenységéről. A nap lezárásaként pedig egy összefoglalót kaptak a résztvevők a TE-Connectivity-nél kínálkozó szakmai gyakorlatokról illetve a duális képzés előnyeiről.

 

Heves megyei gyárlátogatás a HKIK szervezésében

A Debreceni Egyetem és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. április 12-én (szerda) gépészmérnök és mechatronikai mérnök szakos hallgatóink Dr. Bodzás Sándor Tanár úr kíséretében Eger és környéke ipari vállalatinál tettek céglátogatásokat.

A következő cégek szakmai munkájába kapnak a Hallgatók betekintést:

• Aventics Hungary Kft.
• Robert Bosch Automotive Steering Kft.
• Sanatmetal Kft.
• ZF Hungária Kft.

A látogatás igen hasznos volt, mert hallgatóink betekintést nyertek a cégek tevékenységi köreibe, megismerhették a különféle gyártási eljárásokat, termékeket és szerszámgépeket.Beszélhettek tapasztalt ipari szakemberekkel is.

Köszönjük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a cégeknek (Aventics Hungary Kft., Robert Bosch Automotive Steering Kft., Sanatmetal Kft., ZF Hungária Kft.) és a Gépészmérnöki Tanszék oktatójának Varga Tamás Antal Tanár úrnak az üzemlátogatások lehetőségét és szervezését.

Kossuth-napok a Kossuthban

Alternatív hajtású járművek, drón, passzív ház és ónkatona – rendhagyó programok, előadások és feladatok várták a diákokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szervezett Kossuth-napokon.

Ebben az évben rendhagyó módon tavasszal szervezték meg a Kossuth-napokat amihez egy egyhetes programsorozat is kapcsolódott. Az iskola aulájában a Műszaki Kar több tanszékének munkáiról készült kiállítás.

A rendezvény alatt a diákok kipróbálhattak egy elektronmikroszkópot, önthettek ónkatonát, beülhettek egy alternatív meghajtású kocsiba, röptethettek drónt és meglátogathattak egy passzív házat.

2017.április 10-én kettő darab előadást is tartottak a Műszaki Kar oktatói.

A Gépészmérnöki Tanszék részéről, Gábora András tanszéki mérnök ismertette az alternatív hajtású járműveket építő hallgatói műhely eddigi eredményeit és további lehetőségeit, miután a Mechatronikai és Villamosmérnöki Tanszék részéről, Sarvajcz Kornél, tanársegéd a drónokat mutatta be.

 

Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2017 – konferencia felhívás

Konferencia felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság
Műszaki Szakbizottsága,

és a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézete

Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2017

címmel tudományos konferenciát szervez a

Nyíregyházi Egyetemen
(4400 Nyíregyháza, Kótaji út 9-11.)

A konferencia időpontja: 2017. június 01. csütörtök

A konferencia nyelve: magyar

A konferencia célja: lehetőséget teremteni az Észak-kelet Magyarországon és a régión túl tevékenykedő műszaki tudományos kutatást folytató személyek számára az aktuális munkáik, kutatási eredményeik bemutatására, szakmai kérdéseik és felvetéseik megvitatására.

A tervezett téma területek (szekciók):
anyagtudomány és technológia,
energetika,
gazdaságtudomány,
gépészet, gyártástechnológia,
informatika, infokommunikáció,
környezet- és földtudomány,
repülőmérnöki tudomány,
logisztika,
mechatronika.

A konferencián elhangzott előadások írásos anyagai a DAB Műszaki Szakbizottság Műszaki Füzetek című elektronikus kiadványában megjelentetésre kerülnek.

Konferenciánknak nincs részvételi díja.
A konferenciára az előadások legfeljebb 1 oldalas (A/4) rövidített változatával lehet jelentkezni (a mellékelt minta alapján kérjük legyenek szívesek megcsinálni) 2017. április 14-ig, amelyet *.docx(!) formátumban a következő címre kérjük eljuttatni: mtekmrkonferencia@gmail.com
A kivonat tartalmazza: – az előadás címét,
– a szerző(k) nevét, titulusát, munkahelyét, email címét,
– a kapcsolattartó szerző @mail címét kivastagítva,
– az előadás témájának rövid ismertetését a mellékelt forma szerint
– kérem, hogy a kivonatba írják bele, hogy melyik fentebb olvasható, tervezett tématerületbe illik bele a publikációjuk.

A jelentkezéssel egyidejűleg kérjük, hogy írásban jelezze név szerint, hogy a konferencián személyesen részt vesznek-e az előadón kívül a társszerzők is (szükséges tudni a kitűzők és az ebédlétszám miatt).

Az előadás konferenciára történő befogadásáról 2017. április 30-ig küldünk visszajelzést.

A konferencia konkrét programját ezt követően küldeni fogjuk.

2017.04.07.

Ráthy Istvánné Dr.
MTA DAB Műszaki Szakbizottság elnöke

Gépész siker a DMB 2017 selejtezőn

2017.03.30.-án került megrendezésre a 2017-es Diák Menedzsment bajnokság üzleti szimulációs verseny debreceni selejtezője. A verseny célja az, hogy a hallgatók különböző, a szimuláció során hozott döntéseik segítségével a saját piacuk legeredményesebb vállalatává váljanak. A selejtezőn egy gépészmérnök hallgatókból álló csapat is indult, akik az első helyen végeztek!

A „NyeRTé” csapat tagjai: Kincses Dávid, Mezei Lajos, Szeszák Bence Márk

A végeredmények és további információ: http://www.diakverseny.hu/idozites/selejtezok/debrecen

Szakmai nap a berettyóújfalui Csiha Győző Szakgimnázium és Szakközépiskolában

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2017. március 31-én megszervezte a Csiha Szakmai Napot. A rendezvényt érdekes szakmai előadások, és mintegy 30 cég kiállítása, valamint állásbörze színesítette.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Alaptárgyi Tanszék vezetője Dr. Kocsis Imre főiskolai tanár megnyitotta a Műszaki Kar bemutatkozását, majd Deák Krisztián tanársegéd, beiskolázási felelős részletesen ismertette és népszerűsítette a gépészmérnöki képzést. Az előadást csoportos megbeszélés követte, ahol az érdeklődő diákok személyesen is kérdéseket tehettek fel. A rendezvényhez kapcsolódó tanszéki feladatokban segítséget nyújtott Kovács Dorina I. éves gépészmérnök BSc szakos hallgató, akinek segítségét ezúton is köszönjük.

A Műszaki Kar részéről további előadásokat tartottak a Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék és a Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék előadói.

Heves megyei cégek látogatása

Kedves Hallgatók!

A Debreceni Egyetem és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. április 12-én (szerda) egész napos gyártúrát szervezünk a Debreceni Egyetem Hallgatóinak.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyeztetések alapján a tavalyi évhez hasonlóan az idén is szeretné megszervezni a Debreceni Egyetem hallgatói számára Eger és környéke ipari vállalatinál történő céglátogatást, mely közvetlen kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremt cég és hallgató között.

A következő cégek szakmai munkájába kapnak a Hallgatók betekintést:
• Aventics Hungary Kft.
• Robert Bosch Automotive Steering Kft.
• Sanatmetal Kft.
• ZF Hungária Kft.

A céglátogatások után a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében munkaerő-piaci jelleggel a kamara lehetőséget biztosít a látogatáson megismert vállalatok személyügyi osztályával történő kapcsolatfelvételre és az önéletrajzok leadására. A részletes programot később küldjük a regisztrációs során megadott e-mail címekre, de a program egész napos elfoglaltságot igényel. A hallgatók a gyárlátogatásra a szervezők által biztosított busszal fognak eljutni ingyenesen!

Jelentkezés az alábbi linken:
https://goo.gl/forms/KYznsJk1vXS3Y77y2

Jelentkezési határidő: 2017. április 7. (10:00)! Amennyiben szeretné visszamondani a látogatást, azt kérem legkésőbb 2017. április 10. 12:00-ig jelezze az alábbi e-mail címen: varga.tamas@eng.unideb.hu

Üdvözlettel,
Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Gépészmérnöki Tanszék

Részvétel a XXII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakán

2017. március 23-24.-én került megrendezésre a XXII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka, Kolozsváron, Romániában. A konferencián számos magyar, illetve román hallgató, oktató, kutató vett részt, ahol bemutatták egymásnak az általuk elért eredményeket. A konferencia az Erdélyi Múzeum Egyesület szervezésében zajlott, amelynek egyik fő szerepe a magyar műszaki nyelv ápolása volt.

A konferencián 2 oktató és egy hallgató vett részt a tanszékünkről:

Gábora András, Szíki Gusztáv Áron, Szántó Attila, Varga Tamás Antal, Magyari Attila, Balázs Dávid
Prototípus elektromos tanulmányautó fejlesztése a Shell Eco-Marathon® versenyre.
Prototype Battery Electric Car Development for Shell Eco-marathon® Competition

Szántó Attila, Szíki Gusztáv Áron, Hajdu Sándor, Gábora András
Soros gerjesztésű egyenáramú motor szimulációja MATLAB környezetben
Simulation of a Series Wound DC Motor in MATLAB Environment

Varga Tamás Antal, Kapusi Tibor, Mankovits Tamás
Celluláris anyagok modellezése digitális képek alapján
Modelling of Cellular Materials Based on Digital Images

A konferencián való részvételt köszönjük a Debreceni Egyetem Műszaki Karnak, illetve a DE-MK Hallgatói Önkormányzatának!

Lean asszisztens pozíció a Bumet Hungary Kft-nél

A Bumet Hungary Kft. holland tulajdonban levő 2002 óta folyamatosan működő, dinamikusan fejlődő fém alkatrész gyártó üzem Debrecenben a Határ úti Ipari Parkban.

Pályakezdő, műszaki végzettségű szakemberek jelentkezését várják LEAN ASSZISZTENS pozícióba.

Az álláshirdetés a következő linken érhető el: https://www.bumet.com/hu/karrier

Sikeres pályázást kíván!

A Gépészmérnöki Tanszék

Látogatás a WNT Magyarország Kft.-nél

2017. március 03-án Dr. Bodzás Sándor és Géresi Zoltán Gergő Kollégáink a WNT Magyarország Kft. meghívására WNT Szakmai Napon vettek részt Budapesten. A szakmai napon Kollégáink megismerkedtek a cég tevékenységi körével, forgácsoló szerszámaikkal és az új gyártási eljárásaikkal. A rendezvényen egy bonyolult geometriájú alkatrész gyártástechnológiáját tervezték meg, majd CNC megmunkálóközponton le is gyártották az alkatrészt. Tisztelettel megköszönjük a meghívást Győrvári Péter Ügyvezető Igazgató és Szabó Sándor Technológus Mérnök Uraknak.

17090958_1346792482046575_1965991402_o

Gépészmérnöki Szakest az FAG Magyarország Ipari Kft. támogatásával

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2017. február 24-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kar éttermében a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. által támogatott I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest. A rendezvényen mintegy 130 hallgató, oktató, FAG felsővezető és meghívott vett részt. A Szakest résztvevőit Dr. Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes, Dr. Mankovits Tamás tanszékvezető és Szabó Péter, az FAG ügyvezetője köszöntötte. A Szakestet számos zenés, táncos és egyéb kulturális program színesítette, többek között felléptek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar rézfúvósai, valamint a Hajdú Néptáncegyüttes táncosai is. A Szakesten több játékos program között a legnagyobb sikert a fordított tanár-diák vizsgáztatás nyerte el.

Szabó Péter ügyvezető előadásában kiemelte, hogy a vállalat szellemi munkakörben tevékenykedő munkatársainak 52%-a a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról került ki, illetve a 12 fős topmenedzsmentből 9 fő szintén a Műszaki Karon végzett. Szabó Péter beszélt a cég jövőbeni terveiről is, miszerint a Gépészmérnöki Tanszéken kialakítják a Schaeffler Laboratóriumot. A vállalat a következő években – mint legfőbb támogató – továbbra is nevét adja a Gépészmérnöki Szakestnek, ahol minden évben díjaz egy hallgatót és egy oktatót. Az idei év első FAG díjazottja Dr. Fazekas Lajos főiskolai tanár lett, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a Debreceni Egyetem Műszaki Kar és az FAG Magyarország Ipari Kft. kapcsolatának ápolásában. A Szakesten Dr. Dúll Sándor nyugalmazott főiskolai docens bemutatta a hallgatóság számára a debreceni gépészmérnökképzés több mint 50 éves történetét, Dr. Mankovits Tamás a Gépészmérnöki Tanszék vezetője előadásában pedig kitért a tanszék jövőbeni terveire. A Gépészmérnöki Tanszék szintén elismerést adott át Dr. Fazekas Lajosnak a Gépészmérnöki Tanszéken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A szervezők és a támogató megegyeztek abban, hogy jövőre is közösen rendezik meg a Gépészmérnöki Szakestet.

Unilever Mérnökök Ligája 2017-ben is!

Mérnök leszel? 2017-ben is itt az Unilever Mérnökök Ligája! Nevezz 3 fős csapatoddal és versenyezzetek az Unilever gyáraiban az értékes nyereményekért! Részletek és nevezés március 12-ig itt: www.facebook.com/mernokokligaja
Idén 2 kihívással nézhettek szembe:
1.A Nyírbátori Háztartásvegyipari gyár feladata: A flakonelfordulás hosszú távú megoldása a Rubik gyártósor kupakolójában.
2. A Veszprémi Jégkrémgyár feladata: A Magnum bonbon vonal termelékenységének növelése egyszerű automatizálási és folyamatszervezési programokon keresztül.”

InterTalent 2.0 UNIDEB konferencia

2017. február 24.-én került megrendezése a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja által az InterTalent 2.0 konferencia.

A konferencián előadást tartott kollégánk, Varga Tamás Antal tanszéki mérnök, aki bemutatta a kutatása legújabb eredményeit. Az előadás címe: Bonyolult szerkezetek elemzése és geometriai modellezése.

Az oktatónk külön díjazásban is részesült, mint a szekció legjobb előadója. A legeredményesebb résztvevők oklevélben és a sikeres részvételre emlékeztető plakettben részesültek.

Bővebben: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170224_intertalent-unideb

 

1

Látogatás a Szimikron Kft.-nél

2017. február 13-án a Gépészmérnöki Tanszék 4 oktatója (Dr. Bodzás Sándor, Géresi Zoltán Gergő, Lovadi Dávid Gyula, Székács István) és 9 hallgató a Szimikron Kft-nél Kecskeméten voltak gyárlátogatáson. A vendégek betekintést nyertek a golyósorsók és tokmányok tervezésébe és gyártási technológiáikba. Megismerték a korszerű szerszámgépeket és konzultáltak a cég dolgozóival. A látogatás szakmai kapcsolattartás, kapcsolatépítés miatt is igen hasznos volt. Köszönjük a támogatást a Hallgatói Önkormányzatnak (HÖK) és a Szimikron Kft-nek.

16776027_1328336873892136_1451944474_o

Universitas pályázat

Az Universitas Alapítvány kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2017-es évre pályázatot ír ki, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar, Informatikai Kar, Műszaki Kar, Természettudományi és Technológiai Kar, Zeneművészeti Kar nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére.

Pályázati felhívás

Gratulálunk frissen végzett gépészmérnökeinknek!

2017. január 24-én és 25-én 48 gépészmérnök hallgató tett sikeres záróvizsgát. Üzemeltető-karbantartó specializáción 20 fő, gépjárműtechnikai specializáción 20 fő és az angol nyelvű képzésen 8 fő.

 

Bizottsági tagok

Elnök: Homolya György, SPM Instruments Kft., ügyvezető igazgató

Elnökhelyettes: Szabó Miklós, Tranzit-Ker Zrt., vezérigazgató

Tag: Dr. Dúll Sándor, DE MK, ny. főiskolai docens

Tag: Dr. Fazekas Lajos, DE MK, főiskolai tanár

Jegyző: Gábora András, DE MK, tanszéki mérnök

20170124_Uzemelteto-karbantarto

Záróvizsgázó hallgatók:

Csobán Zoltán, Domokos Zsigmond, Erdei János Szabolcs, Horváth Ádám Dávid, Kiss János, Kucskár János, Nagy Imre Csaba, Pálmai Miklós, Tamás Henriette, Tóth András

 

Bizottsági tagok

Elnök: Ráthy Istvánné Dr., Óbudai Egyetem, egyetemi docens

Elnökhelyettes: Dr. Szabadi László, SZIE GTI, egyetemi adjunktus

Tag: Dr. Battáné Dr. Gindert-Kele Ágnes, DE MK, egyetemi docens

Tag: Dr. Pálinkás Sándor, DE MK, adjunktus

Jegyző: Lévai Márton, DE MK, mérnöktanár

Kép1

 

Záróvizsgázó hallgatók

Áncsán József, Belus Csaba, Bodó István, Dombi István Antal, Filep István, Hegyesi Sándor, Józsi Krisztián, Séllei Viktor, Szabó Zsolt, Uri Dávid

 

Bizottsági tagok

Elnök: Dr. Zsidai László, SZIE GTI, tanszékvezető

Elnökhelyettes: Lente Csaba, CompuNet Informatikai Kft., ügyvezető igazgató

Tag: Dr. Kocsis Imre, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Dr. Tiba Zsolt, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Hajdu Sándor, DE MK, főiskolai adjunktus

Tag: Deák Krisztián, DE MK, tanársegéd

Jegyző: Lovadi Dávid, DE MK, tanszéki mérnök

 20170124_Gepjarmutechnikai

Záróvizsgázó hallgatók

Ahmed Ahmed Ehab Mohamed Hamdy, Mohamed Yousri Mohamed, Nabih Mahmoud Nasar Monir, Tidjini Sofiane, Houssam Dlaykan, Koca Onur, Madugba Chuks Bright Jones, Tsado Eshemomo Gregory

Árokszállási Tamás, Bakos Bence Tamás, Balázs Ádám, Bunda Kornélia, Csóka Krisztián, Demeter Csaba

 

Bizottsági tagok

Elnök: Szabó Tamás Bálint , Közlekedéstudományi Intézet, irodavezető

Elnökhelyettes: Lente Csaba, CompuNet Informatikai Kft., ügyvezető igazgató

Tag: Dr. Tiba Zsolt, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Hajdu Sándor, DE MK, főiskolai adjunktus

Jegyző: Lovadi Dávid, DE MK, tanszéki mérnök

20170125_Gepjarmutechnikai

Záróvizsgázó hallgatók

Egri Dániel Zsolt, Erdei Norbert, Erdei Zsolt, Gazda Dávid Zoltán, Holp Ákos, Kohut Dániel, Ling Roland, Lukács Márk, Molnár Zsolt, Neuzer Rudolf, Orosz János, Papp Zoltán, Tóth Balázs, Zubora János

Pályaválasztási előadás és kiállítás Karcagon

2017. január 26-án a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem Műszaki Kar számára pályaválasztási előadás tartására a 11. és 12. évfolyamos tanulók részére. A rendezvényen Dr. Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes, Deák Krisztián a Gépészmérnöki Tanszék beiskolázási felelőse, Békési Zsolt tanársegéd, Bartha Ákos és Szabó Benjámin duális képzésben tanuló hallgatók képviselték a Műszaki Kart. Dr. Kalmár Ferenc bemutatta a Műszaki Kar képzéseit, Deák Krisztián előadása során részletesen tájékoztatta a jelenlévő tanárokat és a középiskola tanulóit a Gépészmérnöki Tanszék képzési profiljáról, tevékenységéről, beszámolt a duális képzésről és motiválta a diákokat a Műszaki Karon történő továbbtanulásra. A rendezvényen a gépészmérnöki szak duális képzési formájában tanulmányaikat folytató hallgatók ismertették a duális képzést és megosztották személyes tapasztalatukat. Az előadásokat követően lehetőség nyílt kiscsoportos megbeszélésekre a továbbtanulás után fokozottan érdeklődő diákokkal, akik feltehették kérdéseiket. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az intézmény vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak a pályaválasztási előadásunk megtartására.

ScreenHunter_33 Jan. 26 19.28 ScreenHunter_34 Jan. 26 19.31 ScreenHunter_32 Jan. 26 19.27

Megjelenés a “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. gyöngyösi rendezvényen

2017. január 19-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. rendezvényen vett részt a Műszaki Kar Gyöngyösön. Két Heves megyei duális partnerünk (Aventics, ZF) mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara is bemutatkozott. Bízunk benne, hogy minél több gyöngyösi középiskolás választja a Debreceni Egyetemet továbbtanulási szándékkal!

IMG_7721 IMG_7726

Heves megyei duális fórumon bemutatkozott a duális gépészmérnöki szakunk

2017. január 17-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. rendezvényen vett részt a Műszaki Kar. A három Heves megyei duális partnerünk (Aventics, Bosch, ZF) mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara is bemutatkozott. Bízunk benne, hogy minél több Heves megyei középiskolás választja a Debreceni Egyetemet továbbtanulási szándékkal!

IMG_7677 IMG_7698  IMG_7662

 

Nyílt nap a Műszaki Karon

2017. január 16-án került megrendezésre a Műszaki Kar Nyílt Napja a Kar épületében. A pályaválasztás előtt álló középiskolások tájékozódhattak a Műszaki Kar által kínált képzésekről. A rendezvényen a Gépészmérnöki Tanszék külön standdal is megjelent, ahol az információszolgáltatáson kívül érdekes kísérletek is bemutatásra kerültek, valamint a laborokat is meg lehetett tekinteni. A gépészmérnöki szak bemutatása mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a duális gépészmérnöki képzés bemutatására is, 11 duális partnervállalatunk információs pulttal és bemutatkozó előadással is készült, így az érdeklődők első kézből kaphattak fontos információkat erről a képzési formáról.

DE-MK Nyiltnap 2017_L'Atelier Mark_03 DE-MK Nyiltnap 2017_L'Atelier Mark_10 dualis_terkep_2017

Gratulálunk a frissen végzett gépészmérnökeinknek!

2017. január 5-én 18 gépészmérnök hallgató tett sikeres záróvizsgát. Üzemeltető-karbantartó specializáción 8 fő, gépjárműtechnikai specializáción pedig 10 fő.

 

Sikeres záróvizsgát tett Hallgatók:

Bénó Dávid Borsi Imre Dakos Máté Dáné Tibor Marcell Gáll József Rudolf Hegyes-Horváth Péter
Igaz Tamás Ákos Illyés András Kévés Máté Márkus László Mezei Lajos Montlika Tamás
Mrena Tamás Péter Szilveszter Szabó Gergő Szántó Attila Szilágyi Zsombor Máté Tóth Richárd Norbert

 

Bizottságok:

Üzemeltető-karbantartó specializáció Gépjárműtechnikai specializáció
Prof. Dr. Kalácska Gábor egyetemi tanár elnök Szent István Egyetem Dr. Zsidai László egyetemi docens elnök Szent István Egyetem
Dr. Fazekas Lajos főiskolai tanár tag Debreceni Egyetem Dr. Tiba Zsolt főiskolai tanár tag Debreceni Egyetem
Dr. Dúll Sándor ny. főiskolai docens tag Debreceni Egyetem Lente Csaba ügyvezető tag CompuNet Informatikai Kft.
Homolya György ügyvezető igazgató tag SPM Budapest Kft. Hajdu Sándor adjunktus tag Debreceni Egyetem
Varga Tamás Antal tanszéki mérnök jegyző Debreceni Egyetem Lévai Márton mérnöktanár jegyző Debreceni Egyetem
170105_zarovizsga_uzemelteto-karbantarto 170105_zarovizsga_gepjarmutechnikai

Ezúton gratulálunk a frissen végzett gépészmérnököknek, szakmai pályájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

A Gépészmérnöki Tanszék munkatársai