Hírek, aktualitások

Látogatás a WNT Magyarország Kft.-nél

2017. március 03-án Dr. Bodzás Sándor és Géresi Zoltán Gergő Kollégáink a WNT Magyarország Kft. meghívására WNT Szakmai Napon vettek részt Budapesten. A szakmai napon Kollégáink megismerkedtek a cég tevékenységi körével, forgácsoló szerszámaikkal és az új gyártási eljárásaikkal. A rendezvényen egy bonyolult geometriájú alkatrész gyártástechnológiáját tervezték meg, majd CNC megmunkálóközponton le is gyártották az alkatrészt. Tisztelettel megköszönjük a meghívást Győrvári Péter Ügyvezető Igazgató és Szabó Sándor Technológus Mérnök Uraknak.

17090958_1346792482046575_1965991402_o

Gépészmérnöki Szakest az FAG Magyarország Ipari Kft. támogatásával

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2017. február 24-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kar éttermében a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. által támogatott I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest. A rendezvényen mintegy 130 hallgató, oktató, FAG felsővezető és meghívott vett részt. A Szakest résztvevőit Dr. Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes, Dr. Mankovits Tamás tanszékvezető és Szabó Péter, az FAG ügyvezetője köszöntötte. A Szakestet számos zenés, táncos és egyéb kulturális program színesítette, többek között felléptek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar rézfúvósai, valamint a Hajdú Néptáncegyüttes táncosai is. A Szakesten több játékos program között a legnagyobb sikert a fordított tanár-diák vizsgáztatás nyerte el.

Szabó Péter ügyvezető előadásában kiemelte, hogy a vállalat szellemi munkakörben tevékenykedő munkatársainak 52%-a a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról került ki, illetve a 12 fős topmenedzsmentből 9 fő szintén a Műszaki Karon végzett. Szabó Péter beszélt a cég jövőbeni terveiről is, miszerint a Gépészmérnöki Tanszéken kialakítják a Schaeffler Laboratóriumot. A vállalat a következő években – mint legfőbb támogató – továbbra is nevét adja a Gépészmérnöki Szakestnek, ahol minden évben díjaz egy hallgatót és egy oktatót. Az idei év első FAG díjazottja Dr. Fazekas Lajos főiskolai tanár lett, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a Debreceni Egyetem Műszaki Kar és az FAG Magyarország Ipari Kft. kapcsolatának ápolásában. A Szakesten Dr. Dúll Sándor nyugalmazott főiskolai docens bemutatta a hallgatóság számára a debreceni gépészmérnökképzés több mint 50 éves történetét, Dr. Mankovits Tamás a Gépészmérnöki Tanszék vezetője előadásában pedig kitért a tanszék jövőbeni terveire. A Gépészmérnöki Tanszék szintén elismerést adott át Dr. Fazekas Lajosnak a Gépészmérnöki Tanszéken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A szervezők és a támogató megegyeztek abban, hogy jövőre is közösen rendezik meg a Gépészmérnöki Szakestet.

Unilever Mérnökök Ligája 2017-ben is!

Mérnök leszel? 2017-ben is itt az Unilever Mérnökök Ligája! Nevezz 3 fős csapatoddal és versenyezzetek az Unilever gyáraiban az értékes nyereményekért! Részletek és nevezés március 12-ig itt: www.facebook.com/mernokokligaja
Idén 2 kihívással nézhettek szembe:
1.A Nyírbátori Háztartásvegyipari gyár feladata: A flakonelfordulás hosszú távú megoldása a Rubik gyártósor kupakolójában.
2. A Veszprémi Jégkrémgyár feladata: A Magnum bonbon vonal termelékenységének növelése egyszerű automatizálási és folyamatszervezési programokon keresztül.”

InterTalent 2.0 UNIDEB konferencia

2017. február 24.-én került megrendezése a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja által az InterTalent 2.0 konferencia.

A konferencián előadást tartott kollégánk, Varga Tamás Antal tanszéki mérnök, aki bemutatta a kutatása legújabb eredményeit. Az előadás címe: Bonyolult szerkezetek elemzése és geometriai modellezése.

Az oktatónk külön díjazásban is részesült, mint a szekció legjobb előadója. A legeredményesebb résztvevők oklevélben és a sikeres részvételre emlékeztető plakettben részesültek.

Bővebben: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170224_intertalent-unideb

 

1

Látogatás a Szimikron Kft.-nél

2017. február 13-án a Gépészmérnöki Tanszék 4 oktatója (Dr. Bodzás Sándor, Géresi Zoltán Gergő, Lovadi Dávid Gyula, Székács István) és 9 hallgató a Szimikron Kft-nél Kecskeméten voltak gyárlátogatáson. A vendégek betekintést nyertek a golyósorsók és tokmányok tervezésébe és gyártási technológiáikba. Megismerték a korszerű szerszámgépeket és konzultáltak a cég dolgozóival. A látogatás szakmai kapcsolattartás, kapcsolatépítés miatt is igen hasznos volt. Köszönjük a támogatást a Hallgatói Önkormányzatnak (HÖK) és a Szimikron Kft-nek.

16776027_1328336873892136_1451944474_o

Universitas pályázat

Az Universitas Alapítvány kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2017-es évre pályázatot ír ki, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar, Informatikai Kar, Műszaki Kar, Természettudományi és Technológiai Kar, Zeneművészeti Kar nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére.

Pályázati felhívás

Gratulálunk frissen végzett gépészmérnökeinknek!

2017. január 24-én és 25-én 48 gépészmérnök hallgató tett sikeres záróvizsgát. Üzemeltető-karbantartó specializáción 20 fő, gépjárműtechnikai specializáción 20 fő és az angol nyelvű képzésen 8 fő.

 

Bizottsági tagok

Elnök: Homolya György, SPM Instruments Kft., ügyvezető igazgató

Elnökhelyettes: Szabó Miklós, Tranzit-Ker Zrt., vezérigazgató

Tag: Dr. Dúll Sándor, DE MK, ny. főiskolai docens

Tag: Dr. Fazekas Lajos, DE MK, főiskolai tanár

Jegyző: Gábora András, DE MK, tanszéki mérnök

20170124_Uzemelteto-karbantarto

Záróvizsgázó hallgatók:

Csobán Zoltán, Domokos Zsigmond, Erdei János Szabolcs, Horváth Ádám Dávid, Kiss János, Kucskár János, Nagy Imre Csaba, Pálmai Miklós, Tamás Henriette, Tóth András

 

Bizottsági tagok

Elnök: Ráthy Istvánné Dr., Óbudai Egyetem, egyetemi docens

Elnökhelyettes: Dr. Szabadi László, SZIE GTI, egyetemi adjunktus

Tag: Dr. Battáné Dr. Gindert-Kele Ágnes, DE MK, egyetemi docens

Tag: Dr. Pálinkás Sándor, DE MK, adjunktus

Jegyző: Lévai Márton, DE MK, mérnöktanár

Kép1

 

Záróvizsgázó hallgatók

Áncsán József, Belus Csaba, Bodó István, Dombi István Antal, Filep István, Hegyesi Sándor, Józsi Krisztián, Séllei Viktor, Szabó Zsolt, Uri Dávid

 

Bizottsági tagok

Elnök: Dr. Zsidai László, SZIE GTI, tanszékvezető

Elnökhelyettes: Lente Csaba, CompuNet Informatikai Kft., ügyvezető igazgató

Tag: Dr. Kocsis Imre, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Dr. Tiba Zsolt, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Hajdu Sándor, DE MK, főiskolai adjunktus

Tag: Deák Krisztián, DE MK, tanársegéd

Jegyző: Lovadi Dávid, DE MK, tanszéki mérnök

 20170124_Gepjarmutechnikai

Záróvizsgázó hallgatók

Ahmed Ahmed Ehab Mohamed Hamdy, Mohamed Yousri Mohamed, Nabih Mahmoud Nasar Monir, Tidjini Sofiane, Houssam Dlaykan, Koca Onur, Madugba Chuks Bright Jones, Tsado Eshemomo Gregory

Árokszállási Tamás, Bakos Bence Tamás, Balázs Ádám, Bunda Kornélia, Csóka Krisztián, Demeter Csaba

 

Bizottsági tagok

Elnök: Szabó Tamás Bálint , Közlekedéstudományi Intézet, irodavezető

Elnökhelyettes: Lente Csaba, CompuNet Informatikai Kft., ügyvezető igazgató

Tag: Dr. Tiba Zsolt, DE MK, főiskolai tanár

Tag: Hajdu Sándor, DE MK, főiskolai adjunktus

Jegyző: Lovadi Dávid, DE MK, tanszéki mérnök

20170125_Gepjarmutechnikai

Záróvizsgázó hallgatók

Egri Dániel Zsolt, Erdei Norbert, Erdei Zsolt, Gazda Dávid Zoltán, Holp Ákos, Kohut Dániel, Ling Roland, Lukács Márk, Molnár Zsolt, Neuzer Rudolf, Orosz János, Papp Zoltán, Tóth Balázs, Zubora János

Pályaválasztási előadás és kiállítás Karcagon

2017. január 26-án a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem Műszaki Kar számára pályaválasztási előadás tartására a 11. és 12. évfolyamos tanulók részére. A rendezvényen Dr. Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes, Deák Krisztián a Gépészmérnöki Tanszék beiskolázási felelőse, Békési Zsolt tanársegéd, Bartha Ákos és Szabó Benjámin duális képzésben tanuló hallgatók képviselték a Műszaki Kart. Dr. Kalmár Ferenc bemutatta a Műszaki Kar képzéseit, Deák Krisztián előadása során részletesen tájékoztatta a jelenlévő tanárokat és a középiskola tanulóit a Gépészmérnöki Tanszék képzési profiljáról, tevékenységéről, beszámolt a duális képzésről és motiválta a diákokat a Műszaki Karon történő továbbtanulásra. A rendezvényen a gépészmérnöki szak duális képzési formájában tanulmányaikat folytató hallgatók ismertették a duális képzést és megosztották személyes tapasztalatukat. Az előadásokat követően lehetőség nyílt kiscsoportos megbeszélésekre a továbbtanulás után fokozottan érdeklődő diákokkal, akik feltehették kérdéseiket. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az intézmény vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak a pályaválasztási előadásunk megtartására.

ScreenHunter_33 Jan. 26 19.28 ScreenHunter_34 Jan. 26 19.31 ScreenHunter_32 Jan. 26 19.27

Megjelenés a “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. gyöngyösi rendezvényen

2017. január 19-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. rendezvényen vett részt a Műszaki Kar Gyöngyösön. Két Heves megyei duális partnerünk (Aventics, ZF) mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara is bemutatkozott. Bízunk benne, hogy minél több gyöngyösi középiskolás választja a Debreceni Egyetemet továbbtanulási szándékkal!

IMG_7721 IMG_7726

Heves megyei duális fórumon bemutatkozott a duális gépészmérnöki szakunk

2017. január 17-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében “Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben” c. rendezvényen vett részt a Műszaki Kar. A három Heves megyei duális partnerünk (Aventics, Bosch, ZF) mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara is bemutatkozott. Bízunk benne, hogy minél több Heves megyei középiskolás választja a Debreceni Egyetemet továbbtanulási szándékkal!

IMG_7677 IMG_7698  IMG_7662

 

Nyílt nap a Műszaki Karon

2017. január 16-án került megrendezésre a Műszaki Kar Nyílt Napja a Kar épületében. A pályaválasztás előtt álló középiskolások tájékozódhattak a Műszaki Kar által kínált képzésekről. A rendezvényen a Gépészmérnöki Tanszék külön standdal is megjelent, ahol az információszolgáltatáson kívül érdekes kísérletek is bemutatásra kerültek, valamint a laborokat is meg lehetett tekinteni. A gépészmérnöki szak bemutatása mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a duális gépészmérnöki képzés bemutatására is, 11 duális partnervállalatunk információs pulttal és bemutatkozó előadással is készült, így az érdeklődők első kézből kaphattak fontos információkat erről a képzési formáról.

DE-MK Nyiltnap 2017_L'Atelier Mark_03 DE-MK Nyiltnap 2017_L'Atelier Mark_10 dualis_terkep_2017

Gratulálunk a frissen végzett gépészmérnökeinknek!

2017. január 5-én 18 gépészmérnök hallgató tett sikeres záróvizsgát. Üzemeltető-karbantartó specializáción 8 fő, gépjárműtechnikai specializáción pedig 10 fő.

 

Sikeres záróvizsgát tett Hallgatók:

Bénó Dávid Borsi Imre Dakos Máté Dáné Tibor Marcell Gáll József Rudolf Hegyes-Horváth Péter
Igaz Tamás Ákos Illyés András Kévés Máté Márkus László Mezei Lajos Montlika Tamás
Mrena Tamás Péter Szilveszter Szabó Gergő Szántó Attila Szilágyi Zsombor Máté Tóth Richárd Norbert

 

Bizottságok:

Üzemeltető-karbantartó specializáció Gépjárműtechnikai specializáció
Prof. Dr. Kalácska Gábor egyetemi tanár elnök Szent István Egyetem Dr. Zsidai László egyetemi docens elnök Szent István Egyetem
Dr. Fazekas Lajos főiskolai tanár tag Debreceni Egyetem Dr. Tiba Zsolt főiskolai tanár tag Debreceni Egyetem
Dr. Dúll Sándor ny. főiskolai docens tag Debreceni Egyetem Lente Csaba ügyvezető tag CompuNet Informatikai Kft.
Homolya György ügyvezető igazgató tag SPM Budapest Kft. Hajdu Sándor adjunktus tag Debreceni Egyetem
Varga Tamás Antal tanszéki mérnök jegyző Debreceni Egyetem Lévai Márton mérnöktanár jegyző Debreceni Egyetem
170105_zarovizsga_uzemelteto-karbantarto 170105_zarovizsga_gepjarmutechnikai

Ezúton gratulálunk a frissen végzett gépészmérnököknek, szakmai pályájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

A Gépészmérnöki Tanszék munkatársai

Pályaválasztási előadás a DSzC Beregszászi Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája intézményben

A beiskolázási rendezvénysorozatunkban 2016. december 15-én a a DSzC Beregszászi Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája biztosított lehetőséget a Debreceni Egyetem Műszaki Kar számára pályaválasztási előadás tartására a végzős tanulók részére.

A rendezvényen részt vett a Gépészmérnöki Tanszék és a Műszaki Alaptárgyi Tanszék. Dr. Kocsis Imre főiskolai tanár, a Műszaki Alaptárgyi Tanszék vezetője bemutatta a Műszaki Kar képzéseit és infrastrukturális hátterét. Deák Krisztián, a Gépészmérnöki Tanszék oktatója előadása során részletesen tájékoztatta a jelenlévő tanárokat és a középiskola tanulóit a Gépészmérnöki Tanszék képzési profiljáról, tevékenységéről, beszámolt a duális képzésről és motiválta a diákokat a Műszaki Karon történő továbbtanulásra.

A rendezvényen a gépészmérnöki szak duális képzési formájában tanulmányukat folytató Kiss Dávid és Dolonai Lídia ismertették a duális képzést és megosztották személyes tapasztalatukat a hallgatósággal.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Dienes Zoltán igazgatónak, hogy lehetőséget biztosítottak a pályaválasztási előadásunk megtartására.

img_0724 img_0720

Pályaválasztási előadás a DSzC Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium intézményben

2016. december 14-én a a DSzC Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem Műszaki Kar számára pályaválasztási előadás tartására a végzős tanulók részére. A rendezvényen részt vett a Gépészmérnöki Tanszék és a Műszaki Alaptárgyi Tanszék.

Dr. Kocsis Imre főiskolai tanár, a Műszaki Alaptárgyi Tanszék vezetője bemutatta a Műszaki Kart képzéseit és infrastrukturális hátterét. Deák Krisztián, a Gépészmérnöki Tanszék oktatója előadása során részletesen tájékoztatta a jelenlévő tanárokat és a középiskola tanulóit a Gépészmérnöki Tanszék képzési profiljáról, tevékenységéről, beszámolt a duális képzésről és motiválta a diákokat a Műszaki Karon történő továbbtanulásra.

A rendezvényen a gépészmérnöki szak duális képzési formájában tanulmányukat folytató Kiss Dávid és Krokavecz László ismertették a duális képzést és megosztották személyes tapasztalatukat a hallgatósággal.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Szondi Jenő igazgatónak és Boros Zsolt igazgatóhelyettesnek a szervezésben nyújtott segítségükért, és hogy kiemelkedően színvonalas körülmények között lehetőséget biztosítottak a pályaválasztási előadásunk megtartására.

screenhunter_264-dec-14-20-58 screenhunter_261-dec-14-20-55 screenhunter_262-dec-14-20-57

Pályaválasztási előadás a BSzC Csiha Győző Szakgimnázium és Szakközépiskolában

2016. december 12-én a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem Műszaki Kar számára pályaválasztási előadás megtartására a végzős tanulók részére. A rendezvényen részt vett a Gépészmérnöki Tanszék, a Műszaki Alaptárgyi Tanszék, az Építőmérnöki Tanszék és a Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék. Deák Krisztián, a Gépészmérnöki Tanszék oktatója előadása során tájékoztatta a középiskola tanulóit a Műszaki Kar által nyújtott képzésekről, kiemelte meghatározó szerepét a hazai mérnökképzésben, ismertette a Gépészmérnöki Tanszék duális képzését, beszámolt a számottevő ipari kapcsolatairól és motiválta a diákokat az intézményünkben történő továbbtanulásra.

Dr. Kocsis Imre főiskolai tanár, a Műszaki Alaptárgyi Tanszék vezetője megköszönte a középiskola vezetésének a Műszaki Karral történő együttműködést, amely aláírására ünnepélyes keretek között 2016. november 30-án került sor Dr. Szűcs Edit dékán és Pappné Fülöp Ildikó iskolaigazgató közreműködésével.

A rendezvényen beszámolót tartott a gépészmérnöki szak duális képzésében tanuló Szabó Benjámin is, aki ismertette személyes tapasztalatait és motiválta a diákokat.

Ezúton is köszönjük Pappné Fülöp Ildikó iskolaigazgatónak és Harangi Zsoltnak a lehetőséget és a szervezésben nyújtott segítséget a pályaválasztási előadásunk megtartására.

Bízunk benne, hogy a jövőben a Műszaki Kar és a BSzC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közötti együttműködés eredményes lesz és már a 2017-es tanévben fogadhatjuk a továbbtanulni szándékozó diákokat.

img_0653 img_0656

Dr. Bodzás Sándor “A gépész szakma nagykövete” elismerést kapott

Dr. Bodzás Sándor főiskolai docens 2016. december 7-én Nyíregyházán “A gépész szakma nagykövete” elismerést kapott, amelyet Gurbánné Papp Mária a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgató és Dr. Jászai Menyhért alpolgármester adott át. Kollégánk az elismerést kiemelkedő szakmai tevékenységével érdemelte ki, amellyel – mint egykori tanulója – a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma hírnevét öregbíti. Gratulálunk neki!

atadas img_0189

Tanszéki kolléga előadása a CellMAT 2016 nemzetközi konferencián

A Gépészmérnöki Tanszék tanszékvezetője Dr. Mankovits Tamás 2016. december 7-9. között részt vett a németországi Drezdában megrendezett CellMAT 2016 nemzetközi konferencián, ahol előadást tartott “Image-based geometrical modeling and finite element simulation of metal foams” címmel. A kimondottan celluláris anyagokkal kapcsolatos konferencián 23 országból mintegy 150 kutató vett részt. A Debreceni Egyetem Műszaki Karáról a rendezvényen Dr. Budai István is részt vett, aki szintén bemutatta legújabb kutatási eredményeit. A konferencia résztvevőinek lehetősége volt a világhírű Fraunhofer Intézet drezdai egységét is meglátogatni.

A CellMAT honlapja

img_7234 img_7216 img_7229 img_7343

Szabadon választható tantárgy a Takata Safety Systems Hungary Kft. szervezésében

A Gépészmérnöki Tanszéke a 2016/2017 őszi tanévében első alkalommal hirdette meg a Modern autóipari biztonsági rendszerek gyártása (Takata Safety Systems Hungary Kft.) című tárgyat. Az oktatásra a Takata Safety Systems Hungary Kft. miskolci gyárában került sor december 89. között. A képzés során a Műszaki Kar 20 hallgatója betekintést nyert egy modern és dinamikusan fejlődő multinacionális vállalat működésébe. A két nap során a vállalat munkatársai előadásokkal, gyártúrákkal és látványos tesztekkel ösztönözték a hallgatókat a mérnöki hívatás szépségeire és fontosságára.
Ezúton is köszönjük a Takata Safety Systems Hungary Kft-nek a színvonalas képzést, a szervezést pedig Laszák Líviának.

img_20161209_092454 img_20161209_150817

Pályaválasztási előadás a DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában

Folytatódtak a pályaválasztási előadások, 2016. december 9-én a Gépészmérnöki Tanszék oktatói Dr. Bodzás Sándor és Deák Krisztián látogatást tettek a DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában. Deák Krisztián tájékoztatta a középiskola tanulóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kar által nyújtott képzésekről, kiemelte a Műszaki Kar meghatározó szerepét a hazai mérnökképzésben, motiválta a diákokat az intézményünkben történő továbbtanulásra. A rendezvényen a középiskola végzős szakjairól 66 diák vett részt, akik nagy érdeklődéssel fogadták a pályaválasztási előadást, a jelenlévők mintegy 90 %-a jelezte a továbbtanulási szándékát az előadás végén.
A rendezvényen a duális képzésben tanuló Hallgatóink is előadást tartottak, akik ismertették személyes tapasztalataikat, élményeiket a középiskola diákjai számára.
Ezúton is köszönjük Dr. Barcsa Lajos igazgatónak, Pongor András fejlesztési igazgatóhelyettesnek és Kiss Albert műszaki igazgatóhelyettesnek a lehetőséget és a segítséget a pályaválasztási előadásunk megtartására.
Köszönjük továbbá a duális képzésben tanuló Hallgatóinknak is a közreműködést, így Dolonai Lídiának, Kiss Dávidnak, Molnár Viktornak és Szabó Benjáminnak.
Bízunk benne, hogy a 2017-es tanévben még a korábbi években tapasztaltnál is több továbbtanulni szándékozó diákot fogadhatunk a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

15440427_1822551828019608_4646980563554979037_o 15138478_1822551824686275_7168614781645308882_o 15443204_1822551821352942_644335331086713502_o

Szabadon választható tantárgy a Robert Bosch Automotive Steering Kft-nél

A Gépészmérnöki Tanszék az elmúlt évek során nagy sikereknek örvendő, Modern ipari eljárások a gyakorlatban (Robert Bosch Automotive Steering Kft.) c. szabadon választható tantárgyat az idei évben is meghirdette, a hallgatók nagy örömére. A tantárgy keretén belül 2016. december 1-2. között a hallgatók betekintést kaphattak az egri-maklári telephelyű Robert Bosch Automotive Steering Kft. gyártási folyamataiba. A kétnapos képzés a vállalat telephelyén került megtartásra, ahol a vállalat mérnökei több mérnöki témában tartottak előadást. A képzés során a hallgatók megtapasztalhatták, hogy az egyetemen tanultakat hogyan alkalmazzák a gyakorlatban, illetve hogyan működik egy multinacionális kormányműveket gyártó vállalat. Az oktatáson a Műszaki Kar 22 gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, műszaki menedzser alapképzésben lévő hallgatói vett részt.

Az oktatást köszönjük a Robert Bosch Automotive Steering Kft-nek, a szervezést pedig Nagy Orsolyának, a vállalat HR munkatársának.

20161202_3

Pályaválasztási előadás a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában

2016. december 2-án tanszékünk két munkatársa Dr. Mankovits Tamás és Deák Krisztián tájékoztató előadást tartott pályaválasztás előtt álló diákok számára a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában a Debreceni Egyetem Műszaki Kar által nyújtott képzésekről. A rendezvényen a középiskola főbb szakjairól mintegy 80 diák vett részt, akik nagy érdeklődéssel fogadták a pályaválasztási előadást. Elhangzott a Műszaki Kar kiemelkedő szerepe a hazai műszaki felsőoktatásban, bemutatásra kerültek a szakok, a népszerű duális képzés, a fejlett laborháttér, a kutatás és innováció, amely együtt hivatott biztosítani az intézmény egyre növekvő presztízsét. Elhangzott, hogy a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola a jövőben is igyekszik eredményesen együttműködni.

Ezúton is köszönjük Demeterné Orosz Erzsébet Igazgató Asszonynak és Békési Tibor gyakorlati oktatásvezetőnek a lehetőséget a pályaválasztási előadásunk megtartására. Bízunk benne, hogy 2017-ben is egyre több diák fogja választani továbbtanulási célból a Debreceni Egyetem Műszaki Karát.

p61202-103138 p61202-104739